11-jarige jongen blijkt politieman in spé

11-jarige jongen blijkt politieman in spé

LEIDEN – Een 11-jarige jongen toonde zich zaterdag een geschikt kandidaat voor de politieacademie. Hij zag iets wat op een verdachte situatie leek en bedacht zich geen minuut.

Mogelijk heterdaadje

De politie ontving zaterdag een melding van een heterdaad auto-inbraak. De melder was een 11-jarige jongen. Hij had een geparkeerd auto gezien waarin een man zat, en waarnaast een andere man bleef staan. Dit deed alarmbellen rinkelen bij de jongen. Hij schreef direct het kenteken van de auto op en belde zijn moeder om door te geven wat hij zag. Toen hij weer naar buiten keek, was de auto verdwenen.

Potentiële koper

Dankzij het kenteken dat de pientere jongen had opgeschreven, kon de politie telefonisch contact leggen met de eigenaar van de auto. Die vertelde dat hij zijn auto wilde verkopen en dat hij zojuist een bezichtiging had gehad. Hij was precies op dat moment bezig met een proefrit met de potentiële koper.

Toekomstige collega’s

Politie Leiden Noord laat op Facebook weten dat het doortastende optreden van de 11-jarige jongen enorm gewaardeerd wordt en hoopt dat hij over een jaar of zeven wil komen solliciteren bij de politie.

Foto: politieacademie.nl

reacties