112-dag van Politie Leiden: sirenes en spannende voertuigen

112-dag van Politie Leiden: sirenes en spannende voertuigen

LEIDEN – Wat doet de politie allemaal in en rondom noodsituaties? Blijkbaar waren veel mensen daar benieuwd naar, want je kon zondagmiddag op de 112-dag van Politie Leiden over de hoofden lopen.

Van alles te zien en te doen

Politie Leiden pakte samen met een aantal partners groot uit op het terrein van de voormalige betonfabriek aan de Amphoraweg. Je kon verschillende politievoertuigen uitproberen en ervaren hoe het is om in een arrestantenbus te zitten, ontdekken hoe een waterwerper werkt, vragen stellen aan de hoog risicobeveiliging van de Koninklijke Marechaussee en het Rode Kruis, kijken naar demonstraties, je vingerafdruk laten nemen, je laten schminken, noem maar op.

“Weet je wat het is”, zegt Egon des Gravendijk, hoofdagent en één van de organisatoren van de 112-dag,  “de burger is de belastingbetaler en ik vind dat zij er recht op hebben om te zien waar ze belasting voor betalen! Hoe vaak krijg je nou de kans om met dienstverleners een gesprekje aan te gaan? Volgens mij is het lang geleden dat de politie en de partners bij de brandweer, het Rode Kruis en op de ambulance een goede open dag gehad hebben in Leiden.”

Spannende voertuigen

En die instelling werd gewaardeerd, want het was ontzettend druk op de 112-dag. Het was een zonovergoten middag waarop jong en oud zich konden vergapen aan al die spannende voertuigen en de sirenes aan mochten zetten, hetgeen vooral in trek was bij de jonge bezoekers. Kraampjes met eten en drinken maakten de middag helemaal af.

“Dit was geen open dag, dit was gewoon een dagje uit”, zei een bezoeker enthousiast.

 

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

reacties