1200 hardlopers rennen het nieuwe jaar warm

1200 hardlopers rennen het nieuwe jaar warm

REGIO – Sinds jaar en dag wordt op de eerste zondag van het nieuwe jaar de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop gelopen. Afgelopen zondag verzamelden maar liefst 12oo fanatiekelingen zich voor een frisse rensessie door de Leidse regio.

Spekgladde finish

Startpunt was als altijd de atletiekbaan in sportpark de Leidse Hout. De loop maakt deel uit van het Zorg en Zekerheidcircuit, georganiseerd door Leiden Atletiek en Loopgroep Oegstgeest. Neus in de wind en de feestdagenpondjes eraf rennen; een prima manier om je goede voornemens ook ècht uit te voeren. Ook aan de kids was gedacht: zij mochten als eerste van start voor de GeZZinsloop door de Leidse Hout. Igor Ouwerkerk en Tirra Aallaa, beide door de wol geverfde leden van Leiden Atletiek, kwamen als eersten over de finish. Ze schoven trouwens bijna over de spekgladde finish. Want mocht dan een zonnige dag zijn, het was ook een ijskoude dag.

Parcours rond Leidse Hout

De oudere lopers konden kiezen uit 5, 10 of 15 kilometer over een parcours rond de Leidse Hout en richting Merenwijk. Op de 5 km waren Farid L’Jahhaoui van Haag Atletiek en Marije Hijman van PAC Rotterdam de snelsten. Ook regiogenoten Marta Moreno van Leiden Atletiek en Jasmijn Bloemheuvel van AV De Spartaan renden zich een plekje op het erepodium.

Persoonlijk record

Op de 10 kilometer vochten Jochem Loos en Lorenzo Sinteur om de snelste tijd. Als een echte wielrenner profiteerde Sinteur van het kopwerk van Loos tegen de snijdende noordoostenwind in de Merenwijk om in de slotfase een klein gat te slaan. De bij de thuisvereniging trainende Jochem noteerde met 33.39 andermaal een persoonlijk record. Nathalie Klaassen verbaasde zichzelf: ze voelde zich gisteravond nog hondsberoerd, maar de Alphense bleef desondanks haar concurrenten voor.

Weinig verrassingen

Op de 15 km weinig verrassingen. Wilfred Verhagen en Liselotte van den Berg zijn goede bekenden op de langste afstand bij het Zorg en Zekerheidcircuit en ook afgelopen zondag lieten zij hun mederenners weer achter zich. Bij de mannen completeerden Huub Redegeld en Brent Pieterse het podium, bij de vrouwen waren dat Mariska Brittijn van Leiden Atletiek en Juliette ten Have van De Zijl LGB Triathlon.

De volgende loop in het circuit is over drie weken in Uithoorn.

Foto: PR

reacties