20 kaarsjes op verjaardagshamburger van McDonalds Donkersteeg

20 kaarsjes op verjaardagshamburger van McDonalds Donkersteeg

LEIDEN – De McDonalds in de Donkersteeg blaast 20 kaarsjes uit op de verjaardagshamburger. Maandag 19 juni is het precies twee decennia geleden dat de Amerikaanse fastfoodgigant een filiaal opende in een zijsteeg van de Haarlemmerstraat.

Verbouwingen

De Mac in de Donkersteeg zag er op die 19e juni in 1997 iets anders uit dan nu. De keuken zat bijvoorbeeld boven. Ook gezellig, maar wat onhandig, zeker wanneer het druk was. Na een grote verbouwing zo’n zes jaar geleden kreeg het restaurant zijn huidige vorm, met de keuken op de begane grond. Binnenkort vindt er overigens weer een verbouwing plaats: de keuken wordt aangepast aan de nieuwste snufjes van deze tijd.

“Ik weet nog dat ze net open waren,” vertelt een Leidse die net een Big Mac achter de kiezen heeft. “Ik vond het superhandig, zo middenin de stad. Hoefde je tijdens het shoppen niet helemaal terug te lopen als je trek had. Hamburgertje erin en weer door. Nu nog steeds kom ik hier vaker dan op de Beestenmarkt. Ja, ik geef het toe, ik ben gek op fastfood, haha.”

Cadeautjes

Wie jarig is, trakteert! Uiteraard wordt het verjaardagsfeestje van de Mac gevierd met de klanten. Dat betekent 20 kipnuggets voor weinig, één voor elk jaar dat we ze in de Donkersteeg kunnen vinden.

Foto: J2TV

reacties