28 juli vaak natste zomerdag, maar misschien dit jaar niet

28 juli vaak natste zomerdag, maar misschien dit jaar niet

REGIO – Vakantie, hoera! Velen pakken het vliegtuig naar warmer oorden, anderen kiezen ervoor lekker in Nederland te blijven en dagjes erop uit te gaan. Prima idee. Maar probeer om 28 juli heen te plannen, waarschuwt RTL Nieuws. Waarom? Omdat dit een notoire regendag schijnt te zijn, zo wijst hun onderzoek uit.

Buienradar binnen handbereik

Griekenland heeft het beste zomerweer van Europa. Zo, dat gezegd hebbende, terug naar het onderwerp: zomer in Nederland. We hebben een paar prachtige dagen achter de rug en gaan er ook zeker nog een aantal krijgen, dus de mensen die een staycation hebben gepland en lekker af en toe een dag gaan picknicken, naar een pretpark of een stedentripje maken, krijgen dat vakantiegevoel echt wel. Toch moet je altijd rekening houden met de typisch Nederlandse zomer: zon, wind, regen, kortom, ze is wispelturig. De Buienradar-app binnen handbereik.

9 millimeter hemelwater

Neem woensdag. Dan wordt het warm, met hier en daar tropische waarden, uiteraard gevolgd door een natte nacht met zelfs kans op onweer. De dagen erna blijft de temperatuur aardig maar wel nat. Toch kun je tussen de buien door prima in een achtbaan zitten. Tot het 28 juli wordt. Volgens het onderzoek van RTL Nieuws over de laatste 10 jaar is 28 juli immer kletsnat geweest. Er viel gemiddeld 9 millimeter hemelwater.

Opgewekt over komende 28 juli

Weerplaza.nl is redelijk opgewekt over de naderende 28 juli. 60% kans op zon, 21 graden en 1,8 millimeter neerslag. Dat zou betekenen dat het vrijdag één van de droogste 28 juli’s van het afgelopen decennium zou worden. Maar hou die stapel DVD’s voor de zekerheid toch maar bij de hand. Niets zo veranderlijk als het weer.

Foto: Pixabay

 

reacties