Sla nu je roodwitte feestoutfit in: 3 October Servicepunt is weer open

Sla nu je roodwitte feestoutfit in: 3 October Servicepunt is weer open

LEIDEN – Inspiratie nodig voor je roodwitte outfit voor komend Leidens Ontzet? Ga dan lekker rondsnuffelen in de foyer van de Stadsgehoorzaal, want daar werd zaterdag het 3 October Servicepunt weer feestelijk geopend. Laat de voorpret maar beginnen!

Feestelijke opening

Om 13.00 uur openden 3 October Vereeniging-voorzitter Michiel Zonnevylle en theaterdirecteur Nanette Ris gezamenlijk de deuren van het Servicepunt. De opening werd begeleid door muziek en ouderwets roodwitte gezelligheid, want de Joffers gaan in een feestelijke en muzikale rondgang de stad door, vanaf de burcht naar de Stadsgehoorzaal, waarna de opening zal plaatsvinden.

Thuiskomen

Dat het Servicepunt nu voor het tweede jaar neerstrijkt in de foyer van de Stadsgehoorzaal, is eigenlijk een beetje ‘thuiskomen’. In 1886 werd de 3 October Vereeniging namelijk opgericht in de Stadsgehoorzaal.

Contact met de leden

Geen wonder dat 3 October Vereeniging-voorzitter Michiel Zonnevylle blij is met opnieuw de samenwerking met de Stadsgehoorzaal. Niet alleen vanwege de perfecte locatie middenin de stad.

“De nieuwe gadgets zijn leuk, maar het gaat ons vooral om de continuïteit”, vertelt Michiel. “Het Servicepunt is van groot belang om in direct contact te staan met onze leden.”

Lid voor het leven

De vindbaarheid van het Servicepunt is dus van belang voor de betrokkenheid van de Leidenaren bij het Leidens Ontzet, maar heeft nog een reden.

“We gaan de gouden koets restaureren en dat is een hele klus, ook financieel. Dus meer leden zijn altijd welkom. We rekenen erop dat veel pasgeboren baby’s lid worden voor het leven, dat is traditie!”

Roodwitte accessoires

In het Servicepunt kun je terecht voor informatie over het programma, voor een Vereenigingslidmaatschap of voor alle mogelijke roodwitte accessoires die je maar kunt bedenken. T-shirts, sjaals, gympen, bretels, zonnebrillen, truien, oorbellen, speldjes, bekers, paraplu’s, boeken, petjes, vesten, vlaggen, enzovoorts, et cetera en wat dies meer zij.

Openingstijden

De ‘huiskamer’ van de 3 October Vereeniging is op woensdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur en zaterdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend. Vanaf 10 september ook op zondagen van 12.00 uur tot 16.00 uur en maandag 2 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur. Mogelijkheden genoeg dus om je roodwitte outfitje op te scharrelen èn je alvast prettig te verliezen in voorpret.

Zit jouw gedroomde Leidens Ontzet-outfit er niet bij? Kijk dan op www.leidsespullen.nl

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

reacties