Koetshuis 35 jaar! Dat verdient een feestje

Koetshuis 35 jaar! Dat verdient een feestje

LEIDEN – Wie jarig is, krijgt een feestje en cadeautjes. Dat is met jarige restaurants natuurlijk niet anders. Koetshuis De Burcht is 35 jaar jong geworden en dat is best een feestje waard, vinden eigenaren Tom en Clarita Holswilder.

Warm hart voor ouderenzorg

De locatie van het jubileumfeest op 19 augustus is niet de minste: de Hooglandse Kerk. Het feestje is bedoeld voor iedereen die graag in het Koetshuis komt. In ruil voor je toegangskaartje krijg je een avond vol hapjes, drankjes, muziek, verrassingsacts en uiteraard goed gezelschap. Tom en Clarita dragen de Leidse ouderenzorg een warm hart toe en daarom hebben zij 300 VIP-tickets uitgedeeld aan verplegend personeel in verzorgingshuizen in Leiden. De vrijwilligers in deze instellingen mogen komen high tea-en, en aan de ouderen zelf wordt ook gedacht met een gebakje bij de koffie.

Schilderij vol markante figuren

Tom en Clarita hebben zichzelf alvast een uniek verjaardagscadeautje gegeven: kunstenares Sanne Bavelaar kreeg de opdracht een schilderij te maken van het Koetshuis met hun meest markante, beroemde en bijzondere bezoekers erop. Aad van der Luit, Robert Strijk en de de Leidse Glibber… Allemaal staan ze erop. Ook Jochem Myjer mag niet ontbreken op het werk, mede omdat hij zijn hymne ‘La La La Leiden’ voor de eerste keer in het Koetshuis zong. Zelfs prinses Beatrix mag zich verheugen in een plekje op het werk; zij opende het restaurant in 1981. Het schilderij heeft uiteraard een ereplekje gekregen.

Foto: Emile van Aelst

reacties