350 inschrijvingen voor Cultuurpas: nog even doorzetten

350 inschrijvingen voor Cultuurpas: nog even doorzetten

LEIDEN – We Are Public heeft 350 mensen weten te overtuigen van het gemak en het belang van de Cultuurpas. Maar ze zijn er nog niet: er zijn minimaal 500 inschrijvingen nodig om ook in Leiden echt met het project te starten.

We Are Public

We Are Public trapte de Cultuurpas half maart officieel af in Theater Ins Blau. Een passende plek voor het project, dat eerder al in Amsterdam, Den Haag, Brabant en Haarlem wortel schoot. De Cultuurpas is een soort abonnement waardoor je maandelijks keuze hebt uit zo’n 150 speciaal geselecteerde voorstellingen, films, concerten, exposities en andere culturele evenementen, in alle steden die meedoen met de Cultuurpas. Logisch dat de organisatie het plan ook in Leiden wil uitrollen, want cultuuruitingen te óver in de stad.

Avontuur

De Cultuurpas werkt heel eenvoudig. Voor je abonnement betaal je vijftien euro per maand. Daarvoor mag je onbeperkt naar zo’n 150 evenementen, die van tevoren speciaal zijn geselecteerd door een redactie. Soms heb je geen idee wat je gaat zien. Je wordt dus een soort van op avontuur gestuurd, en tegelijkertijd investeer je in cultuur, want We Are Public betaalt jonge makers en instellingen voor jouw bezoek. Inmiddels doen al meer dan tweehonderd instellingen mee.

Nog niet

Klinkt leuk, kom maar door, maar de Cultuurpas in Leiden is nog geen feit. Al ruim 350 mensen hebben zich aangemeld, maar pas bij 500 stuks kan We Are Public van start met hun nieuwe partners in de stad. Twijfel, vragen, extra informatie? Kijk dan even hier.

Foto: Pixabay

reacties