35e Werfpop maakt verwachtingen waar

35e Werfpop maakt verwachtingen waar

LEIDEN – Aan het weer lag het niet en ook met de line-up was niets aan het toeval overgelaten. Werfpop 2016 is vanaf minuut één een groot feest. Voorlopig hoogtepunt van de 35e editie van het gratis festival is de band DeWolff die vooral op Twitter op veel positieve berichten kan rekenen.

“Het maakt niet uit wie er speelt”

Werfpop is al jaren meer dan alleen een muziekfestival. Het is een plek waar mensen samenkomen. Eerst in het Van der Werfpark in het centrum van de stad en later in de Leidse Hout toen het festival uit zijn voegen barstte. “Het is eigenlijk net als 3 oktober,” zegt Mark (36). ” Je komt hier mensen tegen die je de rest van het jaar niet ziet of spreekt. Eigenlijk maakt het ook helemaal niet uit wie er speelt, het gaat om de sfeer.”

Die mening, dat het niet uitmaakt wie de muziek maakt, lijkt ook op Twitter gedeeld:

Zevende lustrum met topacts

Toch heeft de organisatie weer zijn best gedaan om de allerbeste editie ooit neer te zetten. Daarvoor werden zelfs oudgedienden terug gevraagd. Rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig is de grootste naam op het affiche. Zij traden een aantal jaar geleden ook al op tijdens Werfpop maar wilden op deze 35e editie zeker niet ontbreken. En als je dan toch een publiekstrekker moet aanwijzen, dan is De Jeugd er zeker een.

Hoofdfoto: De Leidse Proever via Twitter

reacties