4-jarige Thijs krijgt spetterende verrassing van politie Leiden

4-jarige Thijs krijgt spetterende verrassing van politie Leiden

LEIDEN – Politie Leiden heeft de 4-jarige Thijs een waanzinnige verrassing gegeven. Het ventje vecht als een tijger tegen zijn ziekte en kon wel een verzetje gebruiken… En dat kreeg hij!

De brandweerwagen in

Stichting Make A Wish werkte samen met Politie Leiden om Thijs de dag van zijn leven te geven. Vorige week woensdag vertrokken vier motorrijders van de Politie Leiden, een brandweerwagen van Brandweer Haaglanden – Kazerne Leidschendam-Voorburg en een politieauto voorzien van cameraman naar het adres van Thijs. De buurtbewoners èn Thijs schrokken van alle sirenes, maar zijn ouders wisten precies wat er stond te gebeuren en namen hem mee, met z’n drieën de brandweerwagen in.

Grote graafmachines

De colonne stopte in Den Helder, waar een helikopter klaarstond. Thijs en zijn vader maakten een vlucht langs de kustlijn. De reis ging verder naar de volgende bestemming, Almere. Bij Pon Caterpillar Inc. kreeg Thijs een rondleiding over het terrein, waar grote graafmachines voor hem klaar stonden. Maar de dag was nog lang niet ten einde.

Spuiten met een crashtender

Het volgende punt op het programma was Schiphol. Op de vluchthaven werd het gezelschap opgewacht door de Brandweer Schiphol, waarna Thijs overstapte in een crashtender, een blusvoertuig dat wordt ingezet om vliegtuigbranden te blussen. Onder luide sirenes reed bij naar het oefenterrein van de brandweer. Uiteraard mocht Thijs ook spuiten, zoals het een echte brandweerman betaamt. Hij kreeg er geen genoeg van en spoot maar liefst twee blusvoertuigen leeg.

“Kippenvel kregen we allemaal”, schrijft Politie Leiden op Facebook. “Het was fantastisch om te zien hoe iedereen zijn best deed om een onvergetelijke dag te maken voor Thijs. Wij zijn dankbaar dat wij deze aan hem hebben kunnen geven. Thijs zet hem op de komende tijd en we denken aan je!”

Foto: Politie Leiden

reacties