Prinses Margarita opent expositie ‘Sieraden’ in Volkenkunde geopend

Prinses Margarita opent expositie ‘Sieraden’ in Volkenkunde geopend

LEIDEN – De nieuwe expositie van Museum Volkenkunde werd dinsdagavond geopend door prinses Margarita. Vanaf nu kan iedereen blingbling van over de hele wereld gaan bekijken tijdens ‘Sieraden – Makers & Dragers’.

Parelsnoer doorknippen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita de Bourbon de Parme opende dinsdagavond de tentoonstelling ‘Sieraden – Makers & Dragers’ in Museum Volkenkunde op feestelijk wijze. Honderden belangstellende gasten zagen hoe de prinses het traditionele lintje, een parelsnoer in dit geval, doorknipte.

Grootste verzameling ooit in Nederland

De tentoonstelling ‘Sieraden – Makers & Dragers’ is de grootste verzameling sieraden ooit in Nederland. De meer dan 1000 geëxposeerde stukken komen uit de collectie van het museum zelf, het Afrika Museum, het Tropenmuseum en Wereldmuseum Rotterdam, en zijn aangevuld met hedendaagse sieraden van ontwerpers uit de hele wereld. De sieradententoonstelling is tot en met 3 juni volgend te zien.

Bezoekersrecord

De exposities van Volkenkunde trekken veel bekijks. Afgelopen jaar verbaasde het museum zelfs zichzelf door hun persoonlijke record te verpulveren: 123.000 bezoekers kwamen toen op de tentoonstelling ‘COOL JAPAN’ af.

Foto: Kirsten van Santen

reacties