Casper Faassen, LIFF en Nationaal Ballet bij Art & Aperitief

Casper Faassen, LIFF en Nationaal Ballet bij Art & Aperitief

LEIDEN – In de weken voorafgaand aan de Leidse Restaurantweek wordt aan de Marktsteeg 10 Art & Aperitief geopend. Naast een expositie met werk van Casper Faassen, krijgt het tijdelijke cultuurcentrum iedere dag een andere invulling.

Cultureel programma

Art & Aperitief wordt een culturele ontmoetingsplek, in het leven geroepen door LeidsLekkers, waar de bezoekers kunnen binnenlopen om werk van de Leidse kunstenaar Casper Faassen te bekijken, met een aperitiefje in de hand.

Iedere dag staat er iets cultureels op het programma: van een filmeditie in samenwerking met LIFF tot Marijn Rademaker, eerste solist van het Nationale Opera & Ballet. Het volledige programma vind je hier.

Aftrap Leidse restaurantweek

Art & Aperitief is geopend van donderdag 11 t/m zondag 14 januari en van donderdag 18 t/m zondag 21 januari. Op 15 janari wordt daar ook de Leidse Restaurantweek afgetrapt, die van 22 tot en met zondag 28 januari plaatsvindt. Het wordt alweer de negende editie van het culinaire festijn. Meer dan 35 restaurants uit Leiden en omgeving doen mee.

Het aperitief

Het thema van de Leidse Restaurantweek dit jaar is ‘Aperitief’. Tijdens de culinaire week staat het aperitief dan ook vol in de spotlights. Een aperitief zorgt voor een goed begin van de culinaire avond en stimuleert de smaakpapillen, nog voor je de menukaart hebt bekeken. Deelnemende restaurants zullen uiteraard hun stinkende best doen op een mooi aperitiefje met geheel eigen handtekening.

Loopt het water je al in de mond? Hier vind je allee deelnemende restaurants en kun je reserveren.

Foto: Flickr

reacties