Minister heeft 50 miljoen over voor nieuwe verbreding A4

Minister heeft 50 miljoen over voor nieuwe verbreding A4

LEIDEN – Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu gaat 50 miljoen euro steken in de verbreding van de A4 bij Leiden. Door de werkzaamheden die versneld uitgevoerd worden, komt er een rijstrook bij ter hoogte van de afrit bij Zoeterwoude.

Filedruk op A4

Reden voor een verbreding is de toename van het aantal files op het stuk snelweg tussen Leiden en Zoeterwoude. De filedruk is in twee jaar tijd namelijk met 500% gestegen. Bij een tijdelijke oplossing in 2012 leidde een uitbreiding naar drie rijstroken tot een spectaculaire daling van de filezwaarte. Ook gebeuren er nogal wat ongelukken wanneer automobilisten wisselen van rijbaan. Er loopt inmiddels een tracéwetsprocedure voor een derde rijstrook op de hoofdrijbaan.

700 miljoen extra

Minister Schultz heeft volgend jaar 700 miljoen euro extra te besteden. In maart heeft de minister de Kamer geïnformeerd over de maatregelen die ze zal nemen om de doorstroming te verbeteren. Ook verkeersveiligheid staat hoog op haar lijstje. Er zijn maatregelen gepland zoals beperkte verschuiving van de afstreping van drie naar twee stroken op de hoofdrijbaan van Amsterdam naar Den Haag. Ook wordt de bebording en belijning aangepast en worden er meer camera’s geplaatst.

Foto: Rijkswaterstaat

reacties