520 aanmeldingen voor We Are Public: de Cultuurpas komt er

520 aanmeldingen voor We Are Public: de Cultuurpas komt er

LEIDEN – Met 520 aanmeldingen zit We Are Public ruim over de benodigde 500 ‘cultuuroptimisten’ heen. De Cultuurpas gaat er komen in Leiden.

Gemak en belang

We Are Public heeft 520 mensen weten te overtuigen van het gemak en het belang van de Cultuurpas. Half maart trapte We Are Public het project de Cultuurpas af in Theater Ins Blau. De pas werd al eerder met succes ingevoerd in Amsterdam, Den Haag, Brabant en Haarlem. Nu is Leiden aan de beurt.

Films, exposities, theater

De Cultuurpas is een soort abonnement waardoor je maandelijks keuze hebt uit zo’n 150 speciaal geselecteerde voorstellingen, films, concerten, exposities en andere culturele evenementen, in alle steden die meedoen met de Cultuurpas. Logisch dat de organisatie het plan ook in Leiden wil uitrollen, want cultuuruitingen te óver in de stad.

Abonnement

De Cultuurpas werkt heel eenvoudig. Voor je abonnement betaal je vijftien euro per maand. Daarvoor mag je onbeperkt naar zo’n 150 evenementen, die van tevoren speciaal zijn geselecteerd door een redactie. Soms heb je geen idee wat je gaat zien. Je wordt dus een soort van op avontuur gestuurd, en tegelijkertijd investeer je in cultuur, want We Are Public betaalt jonge makers en instellingen voor jouw bezoek. Inmiddels doen al meer dan tweehonderd instellingen mee.

Feestje op de Koornbrug

Binnen een maand heeft We Are Public de benodigde 500 cultuurliefhebbers gemobiliseerd en kan de Cultuurpas dus ook echt ingevoerd worden. Dit moet natuurlijk gevierd worden! En wel met een cultureel feestje op vrijdag 20 april vanaf vijf uur ’s middags op de Koornbrug. Nieuwsgierig? Kijk dan even op de website. Daar kun je je ook meteen aanmelden voor de Cultuurpas.

Foto: Pixabay

reacties