60% jongeren twijfelt over Leiderdorp

60% jongeren twijfelt over Leiderdorp

LEIDERDORP – Zes op de tien Leiderdorpse jongeren weet nog niet of ze later in Leiderdorp blijven wonen. De gemeente heeft laten onderzoeken hoe jongeren kijken naar hun woonplaats en van welke voorzieningen zij gebruik maken. Dat levert opvallende feitjes op.

Sportclubs populair

Van alle respondenten tussen de 12 en 17 jaar geeft 85% aan lid te zijn van een sportclub. Van hen is iets meer dan de helft (59%) lid van een club uit de eigen gemeente. Bijna alle respondenten zijn het er over eens dat het met de buitenactiviteiten wel goed zit in Leiderdorp, 15% mist nog wel een voetbalveldje in de buurt.

Ook met de binnenactiviteiten zit het wel snor, als we de Leiderdorpse jeugd mogen geloven. Wel wordt aangegeven dat een bioscoop in het dorp wordt gemist. En een leuke uitgaansgelegenheid zou ook niet misstaan.

Overigens zijn de jongeren zelf niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Ruim een kwart geeft aan graag wat de organiseren voor de leeftijdsgenoten. En als er dan wat gedaan wordt, willen ze dat het liefst per Facebook (28%) tot zich nemen. De goede oude gemeentewebsite heeft bij 25% de voorkeur.

Verborgen talenten

Gevraagd naar hun talenten en interesses bleek dat een opvallend percentage van de Leiderdorpse jongeren graag wil fotograferen. Maar liefst 1 op de 3 kids wil zijn of haar talent voor het plaatjes kieken verder ontwikkelen.

Alle uitkomsten van het onderzoek naar de jeugd van Leiderdorp zijn terug te vinden op de site van de gemeente.

Foto: Archief J2TV

 

reacties