9000 zwetende kindertjes tijdens Koningsspelen 2017

9000 zwetende kindertjes tijdens Koningsspelen 2017

LEIDEN – Het duurt nog heel even voordat het Koningsdag is, maar vrijdag wordt de verjaardag van de koning al uitgebreid gevierd door zijn jongere onderdanen. Tijdens de Koningsspelen zullen bijna 9000 Leidse kindertjes sporten, spelen, hupsen en zweten.

Startschot

De dag begint vrijdag met een gezond ontbijt; een cadeautje van Zijne Majesteit. Daarna vuurt sportwethouder Dirkse om 9 uur het startschot af op de Leidse Atletiekbaan, waarna om precies te zijn 8735 van 31 basisscholen op tientallen sportvelden en schoolpleinen zich in het zweet zullen werken met sportieve spelletjes.

Hulp van studenten

9000 kinderen laten sporten en dat in goede banen leiden, daar gaat een hoop geprogrammeer en geregel aan vooraf. Gelukkig kan de organisatie leunen op ruim 1100 studenten en leerlingen van het ROC en ID College. Een mooi project voor hen, en een zucht van verlichting voor Stichting Koningsspelen Leiden.

Landelijk lustrum

Voor de vierde keer op rij doet Leiden mee aan de Koningsspelen. Deze sportieve dag werd in het leven geroepen tijdens de feestelijkheden rondom de kroning van koning Willem-Alexander in 2013. Het was een ideetje van tennisheld Richard Krajicek, die destijds in het Nationaal Comité Inhuldiging zat. Het bleek zo’n succes dat het initiatief dit jaar landelijk zijn eerste lustrum viert.

Foto: Koningsspelen Leiden via Facebook

reacties