A4 richting Amsterdam dicht door gladheid

A4 richting Amsterdam dicht door gladheid

LEIDERDORP – [UPDATE 12.00 UUR] De Rijksweg A4 is afgesloten geweest in de richting van Amsterdam. Bij knooppunt Burgerveen, bij Roelofarendsveen, was de weg dicht na een ongeluk met een geschaarde vrachtwagen. De oorzaak is waarschijnlijk de gladheid geweest. De politie meldt diverse slippartijen in de nacht van vrijdag op zaterdag. Inmiddels is de A4 weer vrijgegeven.

Glad in Leiderdorp

De politie waarschuwt via social media om vooral voorzichtig te zijn onderweg. Niet overal is gestrooid. Vooral in Leiderdorp waren veel straten ’s ochtends nog spekglad. De gemeente meldt zelf dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag wel degelijk gewerkt is tegen de gladheid.

Leiden.TV ontvangt veel berichten van mensen die zeggen daar niet zoveel van te hebben gemerkt. Leiderdorp geeft aan te werken volgens een eigen gladheidsprotocol waarin ook een strooischema is opgenomen.

Andere gemeenten

Het is glad op de wegen in onze regio. Ook waar gemeenten wel de moeite hebben genomen om te strooien kan het op plaatsen glad zijn. Neem de waarschuwingen van de politie dus ter harte en let goed op als je de weg op gaat.

Foto: Archief J2TV

reacties