Even gluren aan boord bij de Sint op Pakjesboot 12

Even gluren aan boord bij de Sint op Pakjesboot 12

LEIDEN – Door regen en wind kwam de Pakjesboot 12 naar de Leidse haven. Nou kan de boot daar wel tegen, zo zagen we al in het Sinterklaas Journaal, maar ook de Leidenaar laat zich door het lelijke weer niet tegenhouden.

Jeugdsentiment

In groepjes mogen de geïnteresseerden naar binnen. De toegangsprijs van € 9,50 per persoon is fors, maar toch heeft de èchte Sinterklaasfan het er graag voor over. “Het is toch jeugdsentiment,” zegt een moeder van twee jonge kinderen die maar al te graag even een blik op de motorkamer wil werpen. “Oké, eerlijk is eerlijk: ik denk dat ikzelf er meer lol uit haal dan die twee kleintjes.”

De boot is groot. Het is immers de èchte pakjesboot waarmee de Sint, met alle Pieten èn alle cadeautjes naar Nederland komt. Maar de rondleiding is aan boord is, gezien de toegangsprijs, wat aan de korte kant. Met 15 tot 20 minuten sta je weer buiten.

Aanrader

Dan is het misschien eerder een aanrader om met het gezin lekker te schuilen onder een van de terrasverwarmers van het naastgelegen restaurant Lot & De Walvis, en voor hetzelfde geld waarmee je in je eentje de boot op kan, met het hele gezin met een lekker drankje in de hand te fantaseren over hoe de Pakjesboot er van binnen uitziet.

Maar ach, voor de grootste Sinterklaasfans onder ons is geen prijs te hoog om even binnen te kunnen gluren in het dagelijks leven van de Goedheiligman. Want aan boord van Pakjesboot 12 voelt iedereen zich even Sinterklaas, of Piet.

Foto: J2TV / Joost van der Stel

 

reacties