Verdachte autobranden Leiderdorp aangehouden

Verdachte autobranden Leiderdorp aangehouden

LEIDERDORP – [UPDATE 16.00 UUR] De politie heeft een verdacht aangehouden voor de reeks autobranden van de afgelopen maanden. Een 18-jarige Leidersdorper zou voor de brandstichtingen verantwoordelijk zijn.

Politie bevestigt aanhouding

Maandagmorgen meldde Unity.NU nog dat er twee aanhoudingen zouden zijn verricht, twee broers van 17 en 18 jaar oud. De politie bevestigt enkel de aanhouding van de 18-jarige jongen. Hij zou zijn betrokkenheid bij de autobranden hebben bekend.

Berichten dat de jongeman de branden zou hebben aangestoken onder druk van een oudere persoon wilde de politie niet bevestigen.

Reacties uit Leiderdorp

In de Facebookgroep ‘Je bent Leiderdorper als…’ halen inwoners van Leiderdorp opgelucht adem.

Shirley schrijft: “mooi dat die 18 is… Betekent dus dat hij berecht kan worden volgens het volwassenenrecht. Laat maar flink bloeden dat tuig.” “Die jongen kan na z’n straf beter gaan verhuizen denk ik’, reageert Jordi.

“18 jaar? Pfff, wat bezielt zo iemand? Goed straffen”, schrijft Lena. “Het zal je kind maar zijn”, reageert Sandra. “kaalplukken”, zegt Reinier. Marlon relativeert: “Mooi als dit is opgelost. Wederom ook fantastisch om te zien dat ons dorp zoveel rechters rijk is. Komt helemaal goed!”

Miljoenen euro’s schade

Leiderdorp wordt sinds juni geteisterd door diverse autobranden. In september was de meest verwoestende brand in de parkeergarage onder Winkelhof. Die brand verwoestte 16 auto’s en een scooter, ook zatten bijna alle winkels in het Winkelhof met roet- en rookschade. De schade van de branden loopt in de miljoenen euro’s.

Foto: Archief J2TV

reacties