Veroordeelde verdachte aangehouden in Leiden

Veroordeelde verdachte aangehouden in Leiden

LEIDEN – Een speciaal team van de politie-eenheid Den Haag heeft woensdag, samen met agenten van team Leiden-Noord, een 35-jarige man aangehouden die nog een celstraf van 181 dagen open had staan.

Diefstal met geweld

De man was veroordeeld voor een diefstal met geweld en kreeg daarvoor een gevangenisstraf van 960 dagen. Hij verzuimde zich echter te melden bij de penitentiaire instelling om de resterende straf van 181 dagen uit te zitten.

Het Executie Vonnissen Afgestraften-team (EVA), wist de man te traceren in een woning in de Merenwijk. Op het moment dat de agenten de woning betraden om hem aan te houden, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij het team hulp kreeg van agenten van team Leiden-Noord, kon de man in de kraag worden gevat. Hij zal alsnog zijn resterende straf uit moeten zitten.

Het EVA-team

Het zogenoemde EVA-team richt zich op veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’, gesignaleerden die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit.

reacties