Aanhoudingen voor moord Rooseveltstraat

Aanhoudingen voor moord Rooseveltstraat

LEIDEN – Arrestatieteams hielden in de vroege ochtend van donderdag 21 juli twee mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijk schietincident in de Rooseveltstraat op dinsdag 14 juni. Het gaat om een 34-jarige man uit Zaandam en een 23-jarige man uit Purmerend.

Omstreeks 05.00 uur werd de 34-jarige verdachte in zijn woning in Zaandam aangehouden. De 23-jarige verdachte werd op datzelfde tijdstip in een hotelkamer in Purmerend aangehouden. Ook werden vanmorgen, onder leiding van een rechter commissaris, woningen doorzocht en een aantal auto’s in beslag genomen.

Schietincident Roosevelstraat

De twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in de Rooseveltstraat in Leiden op dinsdag 14 juni omstreeks 18.00 uur. Een 50-jarige man uit Leiden raakte hierbij zwaargewond. Hij werd meerdere keren geopereerd, maar bezweek op donderdagochtend 16 juni aan zijn verwondingen.

De vermoedelijke daders sloegen op een grijze motorscooter van het merk Piaggio, type Skipper, op de vlucht via het Kiljanpad en de Jan Wolkersstraat. De scooter werd later in de Weddesteeg in Leiden teruggevonden. De recherche nam voor het onderzoek ook een zwarte Volkswagen Caddy in beslag die aan het Kiljanpad werd aangetroffen en vermoedelijk is gebruikt bij het schietincident.

Tips door Opsporing Verzocht

Direct na het schietincident werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Op dinsdag 12 juli werd voor deze zaak opnieuw de hulp van de burger ingeroepen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het onderzoek leidde naar de twee verdachten uit Zaandam en Purmerend. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze worden verhoord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Foto: Archief J2TV

reacties