Aannemer gekozen voor herinrichting Maresingel-Rijnsburgersingel

Aannemer gekozen voor herinrichting Maresingel-Rijnsburgersingel

LEIDEN – De Van Gelder Groep heeft de aanbesteding gewonnen voor de herinrichting van de Maresingel-Rijnsburgersingel. De aannemer gaat binnenkort aan de slag en volgens planning moeten de werkzaamheden voor het einde van het jaar afgerond zijn.

Handen uit de mouwen

Van Gelder is geen onbekende voor de gemeente Leiden; momenteel legt het bedrijf de laatste hand aan de Lammermarkt. Nu het proces van aanbesteding achter de rug is, kunnen de handen uit de mouwen om het om het werk aan de herinrichting van de Maresingel-Rijnsburgersingel zo snel mogelijk te starten.

Dit gaat er gebeuren

De Maresingel en de Rijnsburgersingel, tussen de Valkbrug en de Oude Herengracht, worden opnieuw ingericht om de verkeersveiligheid te verbeteren. De weg wordt versmald en de maximum snelheid wordt 30 kilometer per uur. De ruimte die door de versmalde rijbaan ontstaat, wordt gebruikt om de kwaliteit van de buitenruimte en de sfeer van het gebied te verbeteren.  Special aandacht is er voor de afvoer van regenwater.

Volgens planning

De werkzaamheden starten zo snel mogelijk. Het project wordt in feasen uitgevoerd, zodat de overlast tot een minimum beperkt wordt. Als alles volgens planning verloopt, kunnen we voor het einde van dit jaar over dit opgeknapte stukje Leiden rijden, fietsen en wandelen.

Meer informatie over de plannen vind je hier.

Foto: Van Gelder Groep

reacties