Featured Video Play Icon

[VIDEO] Achter de schermen bij Egyptische koninginnen

LEIDEN – Volgende week opent in het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) de tentoonstelling ‘Koninginnen van de Nijl’. De expositie wordt momenteel nog opgebouwd, maar Leiden.TV mocht alvast een kijkje achter de schermen nemen.

Splinternieuwe zalen

Het Rijksmuseum onderging een ware metamorfose. Het museum is zeven maanden volledig gesloten geweest voor verbouwing, renovatie en de bouw van drie splinternieuwe zalen voor de Klassieke Wereld. Eén van de populairste afdelingen van het RMO is altijd het oude Egypte geweest.

Pronkstukken uit Turijn

Het museum opent de nieuwe Egypte-afdeling dan ook groots en meeslepend: met de tijdelijke expositie ‘Koninginnen van de Nijl’, met daarin pronkstukken van ongekend formaat. De medewerkers van het RMO zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de opening op 18 november.

“We mochten spectaculaire stukken lenen van het Museo Egizio in Turijn”, vertelt projectleider bij het RMO Tanja van der Zon. “We vertellen het verhaal van vijf koninginnen uit de bloeiperiode van het Egyptische rijk. Ze trouwden met de farao, ze kregen het sprookje. We laten zien hoe ze leefden, hoe ze eruitzagen en welke rol ze speelden. Er komen nog een paar hele grote mooie beelden, en dan is het echt helemaal klaar.”

reacties