Adventskalender vol tips tegen woninginbraak tijdens de feestmaand

Adventskalender vol tips tegen woninginbraak tijdens de feestmaand

REGIO – Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid lanceerde een nieuwe campagne om woninginbraak tijdens de feestmaand tegen te gaan. Twintig tips in de vorm van een soort adventskalender.

Donkere woningen

Borreltje hier, dineetje daar, kerst bij oma, oud & nieuw bij vrienden… Hoe vaak zijn we niet van huis tijdens de feestmaand? De leden van het inbrekersgilde weten dat ook. Ze liggen op de loer en kijken gretig uit naar donkere woningen met uithuizige feestvierende eigenaren.

Klassieke anti-inbraaktips

Met de kerstdagen en nieuwjaar op komst is de kans op inbraken weer groot; ook voor hen is het een feestmaand. Het inbraakpiekmoment ligt tijdens de feestdagen tussen vijf uur ’s middags en negen uur ’s avonds. Uiteraard gelden de klassieke anti-inbraaktips van de politie nog steeds: laat het lijken alsof je aanwezig bent door een paar lampen aan te laten, doe alle deuren en ramen op slot wanneer je weggaat en vraag je buren een oogje in het zeil te houden. Maar het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid bedacht een extra manier om inbraakpreventie onder je aandacht te brengen: de aftelkalender.

De aftelkalender is vergelijkbaar met de adventskalender, en loopt tot 1 januari. Elke werkdag geeft de digitale kalender een inbraakpreventietip vrij, afkomstig van iemand die weet waar hij het over heeft. De directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, een verzekeraar, de politie en zelfs Sinterklaas, allemaal geven ze hun persoonlijke tip. Je vindt de aftelkalender hier.

En oké, de tips mogen dan bedoeld zijn voor de feestmaand… De tips werken het hele jaar door, hoor.

Foto: Pixabay

reacties