Sportieve aftrap werkzaamheden Haarlemmerstraat

Sportieve aftrap werkzaamheden Haarlemmerstraat

LEIDEN – Aanstaande zondag trapt wethouder Laudy de werkzaamheden af aan de Haarlemmerstraat. Het winkelgebied wordt even een bouwput, maar daarna heb je ook wat.

Poetsbeurt voor de Haarlemmer

Op de foto hierboven herken je de Haarlemmerstraat, maar toch niet helemaal… Het is een impressie van hoe de Haarlemmerstraat er na de opknapbeurt uit zal komen te zien. De gemeente herstelt langzaamaan de historische binnenstad weer in haar volle glorie, en de bestrating van de Haarlemmer kon wel een poetsbeurt gebruiken.

Nieuwe stenen

De oude stenen vliegen eruit en maken plaats voor een splinternieuw wegdek. Een rij kinderkopjes langs de afvoer en aan de zijkanten komt Chrinees-Belgisch hardsteen, geïmporteerd uit Ierland. Er wordt gelijktijdig aan het begin en het einde van de straat gewerkt; binnen ongeveer zes weken ontmoeten beide ploegen elkaar bij de Hartebrugkerk. Tijdens de werkzaamheden zijn de winkels gewoon bereikbaar voor het publiek.

Een letterlijke aftrap

Op zondag 28 mei om 17.30 uur trapt bouwwethouder Paul Laudy de werkzaamheden af, op de hoek van de Haarlemmerstraat met de Turfmarkt. Hij doet dit in het bijzijn van de ondernemers van de Haarlemmerstraat en de aannemer. De aftrap is trouwens ook letterlijk een aftrap, want Laudy krijgt hulp van voetballers Ricardo van Rhijn van Club Brugge, Randy Wolters en ADO De Haag en de freestyle Basketballer Galdino Haimé, namens de stichting ‘Elk kind een bal’.

Foto: gemeente Leiden

reacties