Agenten pakken jonge inbreker snackbar Kopermolen

Agenten pakken jonge inbreker snackbar Kopermolen

LEIDEN – In de nacht van donderdag op vrijdag reed de politie over de Ketelmeerlaan in Leiden. Tijdens de surveillance zagen de agenten een aantal jongeren staan in de omgeving van de Watermolen. Bij het zien van de politie zetten de personen het op een rennen.

Inbraak in Kopermolen

De agenten hebben één van de jongens achtervolgd en uiteindelijk staande kunnen houden. Tijdens de staande houding probeerde de jongen een latex handschoen weg te gooien. De jongen kon geen goede verklaring geven voor zijn aanwezigheid nabij het winkelcentrum De Kopermolen.

De politie heeft vervolgens zijn identiteitsbewijs gevorderd. Deze kon de jongen niet overhandigen. Hierop is hij aangehouden. De collega’s hadden het vermoeden dat de verdachte toch ergens had ingebroken en hebben vervolgens de winkels en panden bekeken.

Verdachte bekend

De agenten zagen bij ‘Eethuis de Molen’ verse braakschade. Ook zagen en vonden zij meerdere sporen in de winkel die te linken waren aan de persoon die aangehouden was door de collega’s. De verdachte, een 17 jarige man uit Leiden, heeft uiteindelijk de inbraak bekend en mag zich in december verantwoorden voor de kinderrechter.

Foto: Archief J2TV

reacties