Featured Video Play Icon

[VIDEO] Al 100 jaar strak in het pak dankzij Hoppezak

LEIDEN – Hoppezak Kledingverhuur blaast dit jaar 100 kaarsjes uit op de verjaardagstaart. 100 jaar galakleding, 100 jaar carnavalsoutfits, 100 jaar toneelkostuums. And still going strong. 

Een familiegeschiedenis

In 1917 begon Gerard Hoppezak met het verhuren van toneelkostuums en pruiken. Zoon Wim was al op 13-jarige leeftijd in de weer bij zijn vaders bedrijf, maar toen zijn vader ermee stopte, was hij nog te jong om de boel over te nemen. Grimeren, kostuums, pruiken en theater zat hem wel zodanig in de vingers dat hij na verloop van tijd de draad van zijn vader oppakte en een kledingverhuurbedrijf voor zichzelf begon.

Derde generatie

Het bedrijf groeide een paar keer uit het spreekwoordelijke jasje, tot hij in 1975 op zijn huidige stek aan de Pieterskerkgracht terecht kwam. Inmiddels staat alweer de derde generatie Hoppezak, André, aan het roer. Hij is duidelijk gek op zijn werk.

“Het is allemaal even leuk. Zelf één enkel persoon aankleden die naar een feest moet, dat is vaak al hilariteit alom! We zeggen dan ook altijd: het feestje begint bij Hoppezak.”

Met zoveel enthousiasme kan Hoppezak er nog wel 100 jaar tegenaan.

 

 

 

 

 

 

reacties