Albert Heijn XL en Het Haagse Schouw winnaars Walenkamp-Award

Albert Heijn XL en Het Haagse Schouw winnaars Walenkamp-Award

LEIDEN – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van CDA Leiden is traditioneel de Walenkamp-Award uitgereikt. Dit jaar werd verrassend gekozen voor twee Leidse winnaars in plaats van één. Van der Valk Het Haagse Schouw en Albert Heijn XL werden geëerd.

De twee ondernemers worden door de politieke partij in het zonnetje gezet vanwege hun inspanningen om eenzaamheid bij ouderen rond de kerstdagen tegen te gaan. Beide bedrijven organiseerden belangeloos een lunch voor eenzame ouderen uit de wijk.

Fractievoorzitter Joost Bleijie van het CDA: “Wij vinden het echt bijzonder dat twee multinationals omkijken naar eenzame ouderen in hun wijk en dat ze voor hen een speciale lunch georganiseerd hebben. Een bijzondere geste in een tijd dat eenzaamheid onder ouderen om actie vraagt.”

Joop Walenkamp

De Walenkamp-Award worden uitgereikt. Een prijs waarmee het CDA personen of organisaties in de stad wil onderscheiden die op een bijzondere manier de kracht van de Leidse samenleving hebben laten zien of op een bijzondere manier bijdragen aan ‘Leiden, stad van ontdekkingen’.

De prijs is vernoemd naar oud-CDA-wethouder Joop Walenkamp (1949-1997). Met de prijs wil het CDA-Leiden ook het gedachtegoed van Walenkamp eren, wiens creativiteit legendarisch was en die als wethouder vastberaden ijverde voor thema’s die nu nog in onze mooie stad speerpunten van beleid zijn.

Foto: Archief J2TV

reacties