Medewerkers Alrijne in orde na lek perazijnzuur, poliklinieken open

Medewerkers Alrijne in orde na lek perazijnzuur, poliklinieken open

LEIDERDORP – Alle medewerkers die gisteren moesten worden opgenomen nadat er azijnzuur was gelekt, zijn helemaal in orde. De poliklinieken van Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp zijn vandaag gewoon open.

Kleine hoeveelheid perazijnzuur

Dinsdagmiddag werden de poliklinieken op de Scopieafdeling en de omliggende poliklinieken Neurologie, Neurochirurgie en Interne geneeskunde/MDL ontruimd. In een technische ruimte was een kleine hoeveelheid perazijnzuur gelekt. Dit gebeurde toen er containers gewisseld werden. Perazijnzuur is een mengsel van azijnzuur en waterstofperoxide in een waterige oplossing, die wordt gebruikt voor de reiniging van de scopen. Perazijnzuur kan voor irritatie zorgen aan de slijmvliezen, ogen en keel.

Niets aan de hand

Logisch dat het ziekenhuis het zekere voor het onzekere nam en tien medewerkers ter observatie liet blijven. Rond half zes werd duidelijk dat er niets aan de hand was met de Alrijnemedewerkers en konden ze opgelucht weer naar huis. Er zijn geen patiënten in aanraking geweest met het zuur.

Gevaarlijke stoffen-procedure

Maar liefst zes brandweerwagens werden ingezet volgens de ongeval gevaarlijke stoffen-procedure. Maar omdat het uiteindelijk om een kleine hoeveelheid ging, hebben medewerkers van het ziekenhuis het spul zelf opgeruimd. Om 15.00 uur waren alle afdelingen van het ziekenhuis weer open en bereikbaar.

Foto: J2TV / Guido Marsman

reacties