Featured Video Play Icon

[VIDEO] Alrijne opent nieuw cardiologisch complex: ‘Met hart voor de patiënt’

LEIDERDORP – Alrijne Ziekenhuis opende afgelopen woensdag het vernieuwde en verbouwde CCU-complex, waar alle klinische cardiologische zorg op één locatie bij elkaar komen. “Het CCU-complex is met hart voor de patiënt gebouwd.”

Hartvormige startknop

Met een druk op een symbolische startknop in de vorm van een hart openden burgemeester Laila Driessen en Marja Ho-Dac, lid van de raad van bestuur van Alrijne Zorggroep, afgelopen woensdag het geheel verbouwde en vernieuwde CCU-complex van Alrijne Ziekenhuis. De genodigden konden via een live verbinding zien hoe Marja Ho-Dac en burgemeester Driessen het complex officieel openden, want de zorg voor de patiënten ging natuurlijk gewoon door.

Alle cardiologische zorg bij elkaar

Ruim een jaar geleden besloot Alrijne Zorggroep om alle klinische cardiologische zorg op één locatie te huisvesten. Een verbouwing was nodig om meer ruimte te creëren en de zorg zo efficiënt mogelijk in te richten. Voor diagnostiek en behandeling is er nu een hartkatheterisatiekamer die volledig tot de beschikking staat van Cardiologie. Ook is er een angiografiekamer beschikbaar voor Radiologie en Cardiologie.

RvB-lid Marja Ho-Dac: “Wat bijzonder is, is dat bij het maken van de bouwplannen, maar ook tijdens de gehele bouw, collega’s van de vakgroepen Radiologie en Cardiologie betrokken zijn geweest. Het CCU-complex is door onze collega’s met hart voor de patiënt gebouwd.”

Stevige uitdaging

Tijdens de verbouwing ontstonden er twee werelden: aan de ene kant van het schot de wereld van de bouw, aan de andere kant die van de CCU, die overigens de gehele periode voor de volle honderd procent in productie is gebleven. De zorg ging dus gewoon door, maar dat zorgde af en toe voor een stevige uitdaging. Het vergde flexibiliteit van collega’s en van de bouwers. En begrip van de patiënten voor geluidsoverlast.

Burgemeester Driessen is opgetogen over nieuwe CCU-complex: “Alrijne is een ziekenhuis dat de ontwikkelingen in de zorg en de maatschappij nauwlettend volgt en zich daar steeds weer op aanpast. Voor patiënten in de regio is het een goede zaak, om zo’n duurzaam, op de toekomst gericht en goed uitgerust centrum te hebben.”

 

reacties