Alwéér recordbedrag Slag om Leiden: ruim 46.000 euro voor Issoria

Alwéér recordbedrag Slag om Leiden: ruim 46.000 euro voor Issoria

LEIDEN – De Slag om Leiden heeft wederom een hoger bedrag dan vorig jaar opgeleverd: hospice Issoria ontving een cheque van 46.183,37 euro. Er was dan ook een recordaantal deelnemers op de kennisquiz in Minerva af gekomen.

Trix-treintje

Zo’n vierhonderd deelnemers in zo’n zeventig teams: ga dat maar eens in goede banen leiden! De organisatie had er dan ook een flinke kluif aan. Op een paar opstoppingen na verliep de quiz, die op verschillende locaties werd gespeeld, vlekkeloos. Waar men vroeger achter deskjes in de feestzaal van Minerva de hersens kraakte, werden de deelnemers nu het hele pand door geleid, om vervolgens in een Trix-treintje te stappen en weer verder te spelen in de vele zalen van de Stadsgehoorzaal.

“Het is een beetje een uit de hand gelopen grap”, grinnikt Nikos van Aelst van de organisatie. “Eens kijken hoe we hier volgend jaar weer overheen kunnen!”

Loten, jokers en verdubbelaars

De avond opende met een borrel, gevolgd een diner voor vierhonderd man. Gekookt door het team van Tom Holswilder van Koetshuis De Burcht, uitgeserveerd door de leden van gastheer studentenvereniging Minerva. Tijdens de maaltijd werden er lustig loten, jokers en verdubbelaars verkocht, want ja, De Slag om Leiden is en blijft een benefietavond voor hospice Issoria.

Fietsen jatten in de kelder

Vervolgens werden een aantal teams bij elkaar gezet en als groep door de loods met een bordje door het spel heen geloodst; het leek wel; EL CID-week. De teamcaptain ontving een tablet, uiterst handig bedacht door de organisatie. De vragen waren verrassend en spraken elk stukje brein aan: fietsen jatten in de kelder, het missende woord vinden bij Barry Badpak, musicals en opera’s raden in de Stadsgehoorzaal, een tafel dekken volgens de etiquette, soft-pornofilmpjes herkennen in de bioscoop naast heren in regenjas, kunstig gefrituurde snacks raden… Dit alles opgeleukt en gefaciliteerd door vele Leidse sponsoren, verenigingen, orkesten, kopstukken en vrijwilligers.

Échte winnaar

Wijngroothandel Vinites ging er met de eerste plek vandoor, gevolgd door HBK. De top drie werd afgemaakt door het team van de Pieterskerk. Maar de échte winnaar van de avond was hospice Issoria, die een cheque van 46.183,37 euro mee naar huis mocht nemen.

Foto’s: PPCRN

reacties