Ambtenaren en inwoners maken het Oude Dorp schoon

Ambtenaren en inwoners maken het Oude Dorp schoon

LEIDERDORP – Normaal gesproken werken ze binnen, maar nu mochten ze naar buiten. De ambtenaren van gemeente Leiderdorp stroopten woensdagmiddag samen met inwoners de mouwen op het Oude Dorp op te ruimen en schoon te maken.

“Tevreden burger is ons doel”

De gemeentelijke schoonmaakactie reikte verder dan alleen de ambtenaren en het Oude Dorp; met de actie hoopte de gemeente zoveel mogelijk Leiderdorpers aan te sporen om regelmatig in hun eigen buurt aan de slag te gaan.

“We zijn onlangs begonnen om vanuit de buurt zelf te bekijken wat er speelt en leeft er bij de burger”, vertelt Gert-Jan Nottelmann van gemeente Leiderdorp. “We willen hen structureel opzoeken in de buurt, want uiteindelijk is een tevreden burger ons doel. Met het Team Leefomgeving gaan we elke 14 dagen naar een buurt in Leiderdorp om goed beeld te krijgen wat er speelt.”

Vlindervriendelijke tuin

Tijdens de schoonmaakactie was er ook aandacht voor groen in de buurt. Gemeente Leiderdorp doet mee aan de landelijke actie ‘Operatie Steenbreek’. Hiermee worden inwoners bewust gemaakt van het belang van groen in de tuin. Tegels zijn wel lekker makkelijk, maar zonder groen kunnen bijvoorbeeld bijen en vlinders niet meer hun steentje bijdragen aan ónze voedselvoorziening. Ook kan het regenwater door al dat steen moeilijk weer terug de grond in.  Bij de kraam in de Hoofdstraat konden de schoonmakende inwoners zichzelf laten informeren over het belang van een bij- en vlindervriendelijke tuin.

Foto’s: J2TV / Guido Marsman

reacties