Featured Video Play Icon

[VIDEO] Anne Schulp trots op ‘zijn’ T.rex

LEIDEN – Iedereen is blij met T.rex Trix, maar één iemand staat wel heel erg te glunderen: Anne Schulp. Daar heeft hij ook alle reden toe, want de paleontoloog was vanaf het eerste uur betrokken bij alle fasen van het proces.

De paleontoloog

Mooi woord, paleontoloog. ‘Paleontologie is de wetenschap die fossiele resten of sporen van organismen bestudeert, om aan de hand daarvan de aard en evolutie van het leven op aarde in het geologisch verleden te reconstrueren. Paleontologie probeert ook de verwantschap van nu levende organismen met uitgestorven soorten uit het verleden vast te stellen’, luidt de definitie. Dat ben je bij Trix zeker aan het goede adres.

Uitgraven, prepareren, onderzoeken, opbouwen

Anne was aanwezig bij het zoeken naar een T.rex, het uitgraven en prepareren van Trix, het onderzoeken van haar vele botten en de reconstructie van haar leven, het uiteindelijke vervoer vanuit Amerika naar Nederland én het in elkaar zetten van 300-delige legpuzzel die nu fier in Naturalis staat. Daarnaast was hij nauw betrokken bij de uitgebreide tentoonstelling rondom het skelet en vertelt hij je in filmpjes alles wat je over dino’s wilt weten. Als iemand Trix goed heeft leren kennen, is het Anne Schulp wel!

“Wat voor mij echt bijzonder was, was toen begin deze week ook de belichting op orde kwam. Want je hebt een fantastisch skelet en als je dat ook nog eens uitlicht, dat was weer even dat extra duwtje.”

reacties