Antoine Theeuwen voorgedragen als lijsttrekker SP Leiden

Antoine Theeuwen voorgedragen als lijsttrekker SP Leiden

LEIDEN – Het bestuur van de SP Leiden draagt Antoine Theeuwen voor als lijsttrekker voor de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Op 8 november stemt de Algemene Ledenvergadering van de SP Leiden over zijn voordracht.

“In Leiden houden we het sociaal”

Antoine is geen onbekende in de Leidse politiek: hij was van 2006 tot 2014 al fractievoorzitter, daarna was hij actief als duo-raadslid en als vervangend raadslid.

Theeuwen heeft er veel zin in om de nieuwe lijst te trekken: “Ik denk ook dat het hard nodig is dat de SP in Leiden een flink stempel op de politiek blijft drukken. Den Haag is nu rechts en liberaal, in Leiden houden we het sociaal.”

Menselijke maat

De SP wil in Leiden doorgaan met het organiseren van zorg en welzijn vanuit de menselijke maat, aldus Theeuwen. “Dus vertrouwd en dichtbij, met zo min mogelijk bureaucratie. Wat de komende periode nog belangrijker wordt dan het nu al is zijn betaalbare woningen. Tegelijk willen we ervoor zorgen dat er genoeg ruimte is voor stadsnatuur en de duurzaamheid van woningen en wijken. Leiden is een sociale stad waar veel mensen bereid zijn elkaar te helpen. Daar moeten we trots op zijn en dat moeten we ondersteunen.”

Foto: SP Leiden

reacties