Aperitivo: Italiaans eten waar je gewoon blij van wordt

Aperitivo: Italiaans eten waar je gewoon blij van wordt

LEIDEN – Nadat Zucca in juni de deuren sloot, heeft Aperitivo nu diezelfde deuren geopend. De keuken blijft Italiaans met pasta en pizza’s op de kaart, maar je kunt nu ook urenlang tafelen door samen te prikken van een plank vol kleine gerechtjes.

Zeeblauwe muur

Eigenaar Rebel Horeca vond het na drie jaar Zucca tijd voor vernieuwing en gooide het roer om. Niet alleen de kaart, ook de inrichting onderging een metamorfose. Van het vlammend rood waan je je nu in een oase van stijlvolle rust met een zeeblauwe muur, verschillende tinten bruin meubilair en glimmende kroonluchters. Als muzikale omlijsting heeft Aperitivo een resident DJ die lekkere klassiekertjes uit verschillende muziektijdperken draait.

Eten waar je zin in hebt

Aperitivo heeft afscheid genomen van voor-, hoofd- en nagerechten; je eet gewoon waar jij op dat moment zin in hebt en blij van wordt. Je kunt gezellig een paar planken vol Italiaanse tapas delen met je tafelgezelschap. Uiteraard met een mooi glas wijn of een cocktail erbij.

Luchtige, dunne bodem

Verwacht geen haute cuisine, maar gewoon heerlijk eenvoudig Italiaans: mooie vleeswaren, luchtig brood met verse smeersels, pittige worstjes en gehaktballetjes, de pastaklassiekers èn -hoe kan het ook anders- pizza’s. Ze hebben een luchtige, heel dunne bodem. Noem ze lady pizza’s; je houdt er niet zo’n opgeblazen gevoel van over.

Zoete toppers

De zoete toppers op de kaart zijn de citroentaart en, jawel, de pizza Nutella. Daarbij kun je kiezen uit maar liefst vier soort Limoncello. Als dàt niet echt Italiaans is…

Foto’s: J2TV / Lisette Schouten

reacties