Armin van Buuren lakt nagels voor Serious Request

Armin van Buuren lakt nagels voor Serious Request

LEIDEN – Tsja, het is even wennen: een wereldberoemde mannelijke DJ met gelakte nagels. Armin van Buuren liet zich uitdagen door 3FM-programmamaker Domien en kleurde zijn vingers voor Serious Request.

Het Glazen Huis van de radiozender staat dit jaar in Breda en vraagt aandacht voor het hoofdthema longontsteking. Maar sinds woensdagochtend staat ook nagels lakken centraal. De 6-jarige Tijn kwam op bezoek met zijn vader. Het jongetje is stervende en heeft een laatste wens: zoveel mogelijk geld inzamelen voor Serious Request.

Ice Bucket Challenge

Daar heeft Tijn ook een bijzondere actie aan gekoppeld: hij wil dat mannen hun nagels laten lakken en geld doneren. Noem het een nieuwe Ice Bucket Challenge. Voor iedere gelakte nagel moet 1 euro overgemaakt worden aan het Rode Kruis. Word je door een vriend uitgedaagd en lak je jouw nagels niet, dan kost je dat € 10,-.

Armin van Buuren uitgedaagd

De opgesloten DJ’s besloten meteen de daad bij het woord te voegen en nodigden Bekende Nederlanders uit om het voortouw te nemen. DJ Domien daagde Armin van Buuren uit voor de ‘challenge’ en de Leidenaar nam die met beide handen aan.

Veel geld voor gelakte nagels

Op zijn beurt nodigde Armin collega’s Marco Borsato, Nick & Simon en John Ewbank uit voor de nagellak-opdracht. De vader van de zieke Tijn is overdonderd door hoe goed de actie wordt opgepakt. Vader en zoon hadden gehoopt een bedrag van € 100,- op te halen, maar dat liep anders.

Tijn werd meteen uitgenodigd in het Glazen Huis en er werd een speciaal gat gemaakt in de ruit, zodat Tijn zelf nagels kon gaan lakken. En ook in de rest van Nederland gaat het los. Binnen een dag heeft de actie, met de hashtag #lakaan, al € 120.000,- opgeleverd.

Foto: Armin van Buuren

reacties