Armin van Buuren scoort met optreden tijdens inspreekavond

Armin van Buuren scoort met optreden tijdens inspreekavond

LEIDEN – De wereldberoemde plaatjesdraaier Armin van Buuren gooit hoge ogen met zijn protest tegen de verplaatsing van het Leidse busstation naar de achterzijde van het Centraal Station. Zijn bijdrage aan de discussie viel niet alleen op in het zaaltje, ook andere media prijzen berichten erover.

Protest tegen busstation

De Leidse DJ woont aan de aangrenzende Rijnsburgerweg en vreest, net als veel van zijn buren dat de weg onleefbaar en gevaarlijk wordt al er zoveel bussen heen en weer gaan rijden. Armin heeft in februari al laten weten ontstemd te zijn over de plannen van de gemeente en riep toen op aan burgers om in verzet te komen. Woensdagavond herhaalde hij zijn ongenoegen tijdens een inspreekavond waarbij ook wethouder Bouwen Paul Laudy (VVD) aanwezig was.

‘Niemand is zó gewoon gebleven’

Media duiken massaal op het verhaal en Armin’s rol daarin. Website VICE vindt het opvallend dat de vijfvoudig ‘Beste DJ van de Wereld’ zich zo inzet tegen de plannen. In het artikel noemt de schrijver hem Armin van Buurtbemiddelaar.

VICE.com: “Hij werd vijf keer uitgeroepen tot beste dj ter wereld, maar exact nul mensen ter wereld zijn zo normaal gebleven als Armin.”

Bij de NOS verbaast men zich over de teksten die Armin in de mond nam tijdens de discussie. “Hier ontbreekt gewoon een visie,” is ook niet een zin die we normaal uit Armin’s mond horen.

Van Buuren ging tijdens de inspreekavond vooral in op het punt dat het verplaatsen van het busstation samenhangt met een oud kaderbesluit voor het stationsgebied. In dat besluit hing de ontwikkeling van de omgeving namelijk samen met de komst van de RijnGouweLijn. Maar die lijn komt er niet dus moet er volgens Armin ook een nieuw kaderbesluit komen.

Ook de Privé-pagina van De Telegraaf heeft het nieuws van Armin’s verzet gepubliceerd. Feit is wel dat de verplaatsing van het busstation nooit zo groots opgepikt was als Leidens beroemdste zoon sinds Rembrandt zich niet in de discussie had gemengd.

Van Buuren vs. Laudy

Sleutelstad heeft een video van de confrontatie tussen de DJ en de wethouder online gezet.

Foto: Archief J2TV

reacties