Armin van Buuren weer iedere week op Ibiza

Armin van Buuren weer iedere week op Ibiza

LEIDEN – De Leidse DJ Armin van Buuren is begonnen met een mooi zomerbaantje. Iedere woensdag is de plaatjesdraaier te vinden in de nieuwste discotheek van Ibiza: Hï. Armin is geen vreemde op het eiland. Vorig jaar stond hij nog iedere week muziek te draaien in het hotel tegenover de nieuwe hotspot.

Afgelopen woensdag stond hij voor het eerst achter de ‘decks’ van de megaclub op het feesteiland. Daar werd hij vergezeld door het Nederlandse DJ-duo Ryan Marciano & Sunnery James. Zelfs de bekende marktkoopman Ilias was naar Ibiza afgereisd om Armin een hart onder de riem te steken.

Armin Verliefd op Ibiza

Overigens is de grond van de disco geen onbekend terrein want tot afgelopen seizoen was de feestzaal operationeel onder de naam Space en werd de tent meer dan eens uitgeroepen tot de beste discotheek ter wereld. Armin stond in het verleden al menig keer achter de draaitafels van Space. Ook zijn optreden in de film “Verliefd op Ibiza” werd daar opgenomen.

Maar na een periode van 30 jaar vond de vorige eigenaar het in 2016 mooi geweest. De superclub werd verkocht aan de eigenaren van het tegenovergelegen hotel Ushuaïa en direct begon een grote verbouwing. De nieuwe Hï heeft een bijzonder doel: “Hï Ibiza is gespecialiseerd in het brengen van hedonistische avonden met de grootste DJ’s ter wereld. Het combineren van cutting-edge creativiteit met ongelooflijke muziek om een nieuw soort nachtleven voor Ibiza en de wereld te produceren,” zo staat op de website.

Spetterende show

Dat vijfvoudig beste DJ van de wereld Armin van Buuren daar prima bij past, bewees de 40-jarige Leidenaar in mei nog. Toen verkocht hij twee keer de Amsterdam Arena uit voor zijn spetterende jubileumconcerten.

Wie onze stadsgenoot live aan het werk wil zien moet wel even in de buidel tasten én tegen weinig slaap kunnen. Een toegangskaartje voor Hï is niet goedkoop en de sessies van Armin starten pas na middernacht.

Foto: Armin van Buuren via Instagram

reacties