Armin van Buuren en Vincent van Gogh: inspirerende combinatie

Armin van Buuren en Vincent van Gogh: inspirerende combinatie

LEIDEN – Armin van Buuren en Vincent van Gogh: het lijkt een wat vreemde combinatie, maar dat is het niet. De Leidse DJ heeft een soundtrack gemaakt bij een aantal schilderijen in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Multimediatour

Vanaf vrijdag tot december kun je jezelf in het museum langs een selectie schilderijen laten voeren met een multimediatour. Armin heeft er elf uitkozen die hem raken of aanspreken, en zocht er een bijpassende soundtrack bij uit. De muziek is afkomstig van ‘Armin Only Embrace’, de wereldtour waar hij internationaal veel succes mee oogst.

“Ik kan mezelf natuurlijk absoluut niet meten met Vincent van Gogh, maar ik merk dat er veel raakvlakken zijn tussen zijn kunst en mijn muziek”, zegt Armin tegen Sky Radio. “De schilderijen gaan een eigen leven leiden, ik koppelde er automatisch muziek aan. Ik vind Van Gogh inspirerend.”

Amandelbloesem

Eén van de bekendste werken van Vincent van Gogh is natuurlijk De Zonnebloemen, maar Armin voelt zich meer aangetrokken tot Amandelbloesem. “Hij schilderde het voor zijn kleine neefje en het staat voor nieuw leven. Dat raakt mij, ik kan er uren naar kijken.”

De muziek van de multimediatour voor het Van Gogh Museum wordt ook als apart album uitgebracht.

Foto: Flickr

reacties