Armin van Buuren familie van koning Willem-Alexander

Armin van Buuren familie van koning Willem-Alexander

LEIDEN – Armin van Buuren spitte afgelopen vrijdag door zijn familiegeschiedenis in het NTR-programma ‘Verborgen Verleden’. En wat denk je? Hij heeft een wel héél prominent familielid.

Verrassende onthullingen

In ‘Verborgen Verleden’ gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. De Leidse DJ Armin van Buuren is de hekkensluiter dit seizoen en hij heeft nogal wat vragen over zijn stamboom.

“Ik heb nu kinderen en dan ga je anders naar je eigen leven kijken. Als je ouder wordt, ga je alles toch meer in perspectief zien”, verklaart Armin zijn deelname aan het programma.

Anna van Buren

De DJ is benieuwd waar zijn naam vandaan komt en of hij uit een roemrijk geslacht stamt. Hij heeft zich altijd afgevraagd of er een verwantschap is met Anna van Buren, de eerste vrouw van Willem van Oranje. En… Is Armin familie van zijn goede vriend koning Willem-Alexander?

Familie van de koning

De zoektocht eindigt in de Sint Lambertuskerk in het Gelderse stadje Buren. Deze kerk die werd gesticht door zijn voorouders en Willem van Oranje trouwde daar met Anna van Egmond, gravin van Buren. Daardoor zijn onze koning en koningin ook de graaf en gravin van Buren. Anna van Egmond blijkt géén directe voorouder van Armin te zijn, maar zij zijn wel verwant aan elkaar door Otto van Buren. Die ook weer de voorouder is van… Koning Willem-Alexander.

“Dus toch! Ha! Ik ben familie van de koning. Kicken zeg!” zegt Armin glunderend. 

De uitzending van ‘Verborgen Verleden’ met Armin van Buuren kun je hier terugkijken.

Foto: Screenshot NTR

reacties