Armin van Buuren koopt huis met uitzicht op eigen achtertuin

Armin van Buuren koopt huis met uitzicht op eigen achtertuin

LEIDEN – Armin van Buuren heeft een nieuw appartement gekocht, pal naast zijn huis aan de Rijnsburgerweg. Het betreft een stijlvolle bovenwoning uit 1910 van de hand van de Leidse architect Jesse.

140 m2 woonplezier

Het stadspaleisje ligt boven de garage van zijn buurman aan de Rijnsburgerweg, maar heeft een adres op de naastgelegen Boerhaavelaan. Het appartement biedt rond de 140 m2 woonplezier over twee woonlagen, met een keuken, balkon, badkamer, drie slaapkamers en een woonkamer met de bekende schuifdeuren, typisch voor Jesse en zijn tijd.

Meer dan vraagprijs

Het lijkt erop dat de Leidse plaatjesdraaier het huis dolgraag wilde hebben: volgens de website Bekende Buren legde hij 36.000 euro meer op tafel dan de vraagprijs oorspronkelijk was. Voor 411.000 euro kreeg hij de sleutel. Overigens is het niet de eerste keer dat Armin de vraagprijs overbiedt; zijn bovenhuis in Amsterdam-West kocht hij voor 602.500 euro, 7.500 euro boven de vraagprijs.

Grappig detail

Wat Armin met het nieuwe appartement gaat doen, is niet bekend. Grappig detail: de wereldberoemde DJ heeft vanaf zijn nieuwe balkon uitzicht op zijn eigen achtertuin.

Foto: Funda

reacties