Armin van Buuren spit in zijn verborgen verleden

Armin van Buuren spit in zijn verborgen verleden

LEIDEN – De Leidse DJ Armin van Buuren spit in het NTR-programma ‘Verborgen Verleden’ in zijn familiegeschiedenis. Waar komt zijn achternaam vandaan? En… Is hij familie van de koning?

Willem van Oranje

In de laatste aflevering van Verborgen Verleden dit seizoen, die aanstaande vrijdag uitgezonden wordt, gaat Armin van Buuren op speurtocht door de zijn eigen geschiedenis. Armin is benieuwd waar zijn naam vandaan komt en of hij uit een roemrijk geslacht stamt.

Hij heeft zich altijd afgevraagd of er een verwantschap is met Anna van Buren, de eerste vrouw van Willem van Oranje. Of komen zijn voorouders uit het Gelderse stadje Buren? Dan kan natuurlijk ook.

Neefje van de koning

Bij het zoeken naar het antwoord op die vraag, komt Armin meer te weten over zijn opa tijdens de Tweede Wereldoorlog. En hij komt een voorouder tegen die, net als zijn vader, medicijnen heeft gestudeerd, en evenveel moeite had om zijn tentamens te halen. Dit deel van de zoektocht werd in Museum Boerhaave geschoten.

Zo komt Armin steeds dichter bij het antwoord op de vraag wat zijn achternaam Van Buuren nu precies te maken heeft met Buren en Van Buren. Maar de meest brandende vraag is natuurlijk: is Armin een achter-achter-achter-achter-achterneefje van koning Willem-Alexander?

Verborgen Verleden

In Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Voorouders die zij in hun stamboom tegenkomen, de verhalen, ontmoetingen tijdens de zoektocht in binnen- en buitenland, verrassende onthullingen en heel beroemde verre familieleden, alles komt voorbij. Diewertje Blok, Irene Moors en André Kuipers gingen Armin dit seizoen al voor.

Kijken, kijken, kijken

Vindt Armin de herkomst van zijn achternaam? En heeft de DJ ook ècht koninklijk bloed door zijn aderen stromen? Je ziet het vrijdagavond om negen uur op NPO2.

Foto: NTR

reacties