Featured Video Play Icon

Armin van Buuren haalt grap uit tijdens Tomorrowland

LEIDEN – Bezoekers van het grote dancefestival Tomorrowland keken even gek op toen tijdens een optreden van Armin van Buuren alle techniek uitviel. Met de beruchte blauwe Windows-schermen op de monitors, viel de show van de Leidse DJ helemaal stil. Bekijk het moment vanaf 30.40 min in de video boven dit bericht.

Geintje!

De 60.000 bezoekers van het Belgische festival staan even raar te kijken als de dansvloer in het pikkedonker verdwijnt. Een stem roept om dat de organisatie de systemen opnieuw opstart en gaat testen. Dan komt de aap al snel uit de mouw en blijkt de ‘crash’ gewoon onderdeel van Armin’s optreden. De muziekliefhebbers kunnen de grap zeker waarderen en binnen no-time is het feest weer in volle gang.

Maar dat was niet het enige nieuws vanaf Tomorrowland. DJ Armin van Buuren staat bekend om zijn spectaculaire shows, maar afgelopen zaterdag was hij on fire. Tijdens uitgerekend zijn livestream optreden op het zusterfestival Tomorrowland Unite in Barcelona vatte het decor vlam. Geen van de ruim 20.000 Spaanse bezoekers raakte gewond. Een klein wonder, gezien de omvang van de brand.

Boom en Barcelona

Tomorrowland is een populair dancefestival in de openlucht dat al meer dan tien jaar bij het dorp Boom in België plaatsvindt. Afgelopen weekend zelfs op twee locaties: in België èn in Barcelona. Voor zo’n festival wil je natuurlijk het beste van het beste programmeren, maar ja, een zelfs een top-DJ kan maar op één plek tegelijkertijd zijn. De oplossing: een hoogwaardige livestream die op enorme schermen op beide festivals werd getoond. Zodoende konden de Spaanse feestneuzen ook genieten van de draaikunsten van Armin, die in Boom op het podium stond.

Tijdens Armins set bereikte de sfeer het kookpunt. Letterlijk. Het decor in Barcelona vat vlam. De brandweer gaat uit van een fout in de pyro-techniek. Pyro is een technische theaterdiscipline waarbij er met vuur gespeeld wordt: steekvlammen, vuurwerk, alles wat brandt, heet pyro. In Barcelona ging het goed mis.

Rond tien uur ’s avonds, tijdens Armins livestream-optreden dat het hoogtepunt van de avond moest worden, vloog het decor van Tomorrowland in de fik. In eerste instantie dachten de 22.000 festivalgangers dat het om een waanzinnig pyro-effect ging, maar daar kwamen ze snel van terug. Het terrein moest direct ontruimd worden en het feest was voorbij. Wonder boven wonder heeft de politie geen enkele melding van gewonden ontvangen.

reacties