Asbest vrijgekomen bij brand Bachstraat, Churchilllaan dicht

Asbest vrijgekomen bij brand Bachstraat, Churchilllaan dicht

LEIDEN – Bij de brand vrijdagmiddag op een balkon van een flat langs de Churchilllaan is asbest vrijgekomen. Het kruispunt met de Van Randwijkstraat is afgesloten voor onderzoek. Alleen richting de stad zou nog een rijstrook open zijn.

Mannen in witte pakken

Er lopen mannen in witte pakken met zaklampen op de grond te schijnen. Op zoek naar asbestdeeltjes, zo weet de huismeester van de flat aan de Bachstraat. De straat loopt parallel aan de Churchilllaan en heeft de balkons aan de kant van de drukke verkeersader.

Een brandende sigaret die van een bovengelegen etage naar beneden werd gegooid veroorzaakte vrijdag een brandje toen deze op de zesde etage op een tuinstoel en een kledingrekje terechtkwam. Ook een deel van de afzetting van het balkon vatte vlam en daar zit waarschijnlijk asbest in.

Coördinatie door gemeente Leiden

Hoewel de brandweer de brand snel had geblust met behulp van een ladderwagen, kon niet worden voorkomen dat de kankerverwekkende stof vrij kwam. Een speciaal onderzoeksteam, onder toezicht van een coördinator van de gemeente, zoekt nu de omgeving af op zoek naar asbestdeeltjes.

Het is niet duidelijk hoe lang de Churchilllaan nog afgesloten blijft in verband met de zoekactie.

Foto: J2TV / Gerlinde Vliegenthart

reacties