Onbekende auto knalt op vier geparkeerde auto’s in Brücknerstraat

Onbekende auto knalt op vier geparkeerde auto’s in Brücknerstraat

LEIDEN – Autorijden is ook een kunst. Donderdagnacht ramde een bestuurder vier geparkeerde auto’s in de Brücknerstraat. Hij heeft geen briefje achtergelaten onder de ruitenwisser.

Links en rechts

Tussen half één en één uur donderdagnacht kwam een bestuurder in een onbekend gebleven auto vanuit de Mozartstraat de Brücknerstraat inrijden. Op de een of andere manier had hij of zij hier blijkbaar nogal wat moeite mee, want het voertuig botste tegen een geparkeerde auto aan de rechterkant van de weg. Vervolgens werd ook de naast geparkeerde auto geraakt. Hetzelfde patroon herhaalde zich aan de linkerkant van de straat. Het leek de bestuurder toen een goed idee om maar helemaal weg te rijden. Zonder verder bericht.

Sporen op het wegdek

Sporen op het wegdek tonen dat de auto vanaf de Brücknerstraat rechtsaf de Verdistraat is opgereden en vervolgens linksaf de Beethovenlaan in is gegaan. Daarna is de auto linksaf de Vivaldistraat in gereden. Voor het portiek van 32 tot en met 42 is de auto gestopt; misschien heeft de bestuurder even gecheckt of de eigen auto er nog redelijk vanaf gekomen was. Vervolgens is de auto in onbekende richting met de noorderzon vetrokken.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van de nachtelijke rampartij. Heb je in de nacht van donderdag op vrijdag tussen half één en één uur uur iets gezien of gehoord op of in de omgeving van de genoemde straten, neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844, of via meld misdaad anoniem op het nummer 0800-7000.

Foto: Politie Leiden Zuid via Facebook

reacties