Auto vol gestolen kleding en cosmetica in aluminiumfolie

Auto vol gestolen kleding en cosmetica in aluminiumfolie

LEIDEN – Woensdagmiddag vonden politieagenten op de Ketelmeerlaan in een auto kleding en cosmetica, verpakt in tassen met aluminiumfolie aan de binnenkant. En dat duidt op gestolen waar.

Alarmbellen

Rond half vier zagen agenten op de Ketelmeerlaan een auto rijden die niet helemaal in goede doen was. Het voertuig was nogal slecht onderhouden en daardoor gingen bij de agenten de alarmbellen af. De bestuurder werd gesommeerd te stoppen, waarna de auto werd gecontroleerd.

Aluminiumfolie

Tien punten voor het onderbuikgevoel van de agenten, want tijdens de controle ontdekten zij dat er meerdere kledingstukken in het voertuig lagen. Onderbroeken, broeken en jassen zaten in tassen die aangepast waren met aluminiumfolie. Het aluminiumfolie voorkomt dat de detectiepoortjes van winkels afgaan bij diefstal. Ook lagen er meerdere cosmeticaproducten in de auto die mogelijk van diefstal afkomstig waren.

Heling

De twee inzittenden, een man van 25 jaar en een man van 26 jaar uit Roemenië, zijn aangehouden op verdenking van heling. Ze mochten mee naar het bureau.

Foto: Politie Leiden Noord via Facebook 

reacties