[UPDATE] Automobilist knalt tegen twee bomen op Lammenschansweg

[UPDATE] Automobilist knalt tegen twee bomen op Lammenschansweg

LEIDEN – Een ongeluk op de Lammenschansweg vrijdagmorgen. Door een aanrijding met een andere auto reed een automobilist reed daar met een flinke klap tegen een boom, en daarna nog één.

Macht over stuur verloren

De automobilist reed de stad uit op de Lammenschansweg, toen hij of zij op de kruising met de Sitterlaan in botsing kwam met een andere personenauto. Door de klap schampte de auto één boom op de middenberm en kwam vervolgens tot stilstand tegen de volgende boom.

Airbag uitgeklapt

Het ongeluk is waarschijnlijk veroorzaakt doordat één van de twee bestuurders geen voorrang heeft verleend. De klap moet behoorlijk zijn geweest, want de airbag van de auto is uitgeklapt, zo meldt een woordvoerder de politie. De beide bestuurders kwamen met de schrik vrij maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Gedeeltelijk afgesloten

Door de botsing lagen er onderdelen van de auto verspreid over de weg. De Lammenschansweg werd gedeeltelijk afgesloten voor doorgaand verkeer, waardoor er een tijdelijke file ontstond. Een berger werd opgeroepen om de auto’s van de weg te slepen. Mogelijk wordt er een proces-verbaal opgemaakt tegen de bestuurder die geen voorrang verleende aan de ander, aldus de politiewoordvoerder.

Foto: J2TV / Guido Marsman

reacties