Awesome Leiden: gratis geld voor een steengoed idee

Awesome Leiden: gratis geld voor een steengoed idee

LEIDEN – Awesome Leiden gaat zes keer per jaar duizend euro ter beschikking stellen voor steengoede ideeën om Leiden totally awesome te maken.

Pitch

Awesome Leiden is een nieuw initiatief onder het motto: ‘Iedereen die Leiden mooier kan maken, moet dat ook gewoon kunnen doen’. Eerlijk is eerlijk, voor de uitvoer van een goed idee heb je meestal cash nodig. Awesome Leiden gaat zes keer per jaar een pitch organiseren. Van elke pitch wint het beste idee duizend euro voor de uitvoer van het plan.

Wat wil je?

Dus wat wil je? Door de hele stad schommels ophangen? Trappen omtoveren tot een bespeelbare piano? Waterballet op de Nieuwe Rijn? Openluchtbioscoop op het Rapenburg? Popconcert vanaf het stadshuisdak? Als Awesome Leiden gelooft in je idee, kun je het geld winnen zodat jij met jouw plan kunt starten. Het geld wordt ter beschikking gesteld door twintig Leidse ‘trustees’, die elke editie op persoonlijke titel vijftig euro doneren. Zij stellen tevens waar nodig, hun netwerk en ervaring ter beschikking om het idee succesvol te lanceren.

“Wij kennen veel Leidenaren die rondlopen met gave, wilde ideeën die het alledaagse leven net iets spannender of bijzonderder maken”, zegt awesome Lech Bakhuizen van den Brink. “De kosten en moeilijke procedures zijn echter vaak de reden om ze uiteindelijk niet uit te voeren waardoor veel van die ideeën nooit het daglicht zien. Dat is eigenlijk doodzonde.”

Aanmelden

Iedereen, maar dan ook echt iedereen kan zich aanmelden voor de pitch op 25 april. Heb je een cool idee waar we allemaal blij van worden? Laat het hier weten. De aanmelding voor de eerste ronde sluit op 16 april.

Foto: PR

reacties