Babyvoedingdieven bij Jumbo Zoeterwoude

Babyvoedingdieven bij Jumbo Zoeterwoude

ZOETERWOUDE – Donderdag dachten vier dieven dat het een goed idee was om met een volle tas babyvoeding de Jumbo uit te rennen. Winkelmedewerkers vonden al dat de heren zich verdacht gedroegen in de supermarkt.

Achtervolging door bedrijfsleider

Hun voorgevoel klopte. Toen één van de mannen bij de kassa stond, rende verdachte nummer twee de winkel uit met een tas vol boodschappen. De man die afrekende, rende achter hem aan. De bedrijfsleider liet het er niet bij zitten en zette de achtervolging in en belde de politie. Ondertussen werd de Jumbo door een anonieme getuige gebeld met de melding dat één van de verdachten bij voetbalclub SJZ zou lopen. Dankzij deze tip en een korte observatie kon de politie drie mannen aanhouden.

Babyvoedingnetwerk

Al snel bleek dat de mannen Nutrilon hadden gestolen. In de auto van de verdachten is nog meer babyvoeding aangetroffen. Babymelkdieven fungeren vaak als tussenpersoon in een netwerk. Het poeder gaat in containers met vele duizenden blikken of pakken tegelijk op transport naar China, waar na een aantal schandalen de opvolgmelk niet meer vertrouwd wordt. Westerse babypoeder is dus razend populair in China en dát doet ook meteen wat met de prijs.

Op zoek naar getuige

De politie is nu op zoek naar winkeliers die babyvoeding missen en mogelijk ook slachtoffer zijn geworden van deze verdachten. Daarnaast zou de politie in contact komen met de onbekende getuige die wist te melden dat één van de dieven bij voetbalclub SJZ rondliep. Ken je of ben je de getuige? Bel dan met 0900-8844.

reacties