Bakker Jr. houdt Scylla in de eredivisie

Bakker Jr. houdt Scylla in de eredivisie

LEIDEN – Gerard Bakker Jr. heeft Scylla afgelopen weekend in de race gehouden. De tafeltennisheren moesten het afgelopen weekend in Wessem flink aan de bak.

Nederlaag

De heren van Scylla moesten in de strijd voor plaatsing voor de play-offs een goede uitslag neerzetten in Wessem. Ondanks goed spel, verloor het team echter met 4-2. De nederlaag in Wessem was voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het sterke optreden van Qiang Liu die in een uitstekende vorm stak en zowel Oliver Altenburg als Merijn de Bruin weinig kans bood.

Huzarenstukje van Bakker Jr.

Daar stond weer tegenover dat Scylla kon bouwen op Gerard Bakker Jr. Tegen Rino Alberts en Nicolas Schenkel trok hij in spannende vijfsetters aan het langste eind. Tegen Alberts kroop Bakker door het oog van de naald door een 10-7 achterstand in de beslissende game alsnog om te zetten in winst. Zijn teamgenoten kregen het niet voor elkaar om dat huzarenstukje te herhalen. Zij speelden hun overige partijen over de volle vijf games, net als Bakker Jr., maar helaas. Vooral de 13-11 nederlaag van Altenburg tegen Schenkel was een streep door de rekening van de Leidenaren.

“Kwartjes kunnen alle kanten opvallen”

De nederlaag had tot gevolg dat Scylla op de ranglijst nu Westa voor zich moet dulden. Halverwege de competitie staat Scylla zesde. Niet een plek om tevreden mee te zijn; voor de play-offs is een vierde plek vereist. Onmogelijk?

“Niks is onmogelijk”, zegt Oliver Altenbrug strijdlustig. “Kwartjes kunnen alle kanten opvallen, dus ook onze kant”.

De verschillen zijn zo klein dat de play-offs nog binnen bereik zijn, maar de komende wedstrijd tegen Salamanders moet wel echt gewonnen worden.

Foto: Wim de Leeuw

reacties